Peaks

Peaks

Voor het project ‘Peaks’ heeft de veranderende verschijningsvormen van een bergketen als inspiratie gediend om een nieuwe serie werken te maken. Net zoals in andere projecten begon ik met een kleur- en vormonderzoek door middel van collages van papier.

Vervolgens heb ik mezelf uitgedaagd om de grenzen op de zoeken van het zeefdruk medium. Met behulp van de monoprint techniek heb ik een gelaagdheid van papieruitsparingen afgedrukt op effen en transparante kleuren.

Dit heeft geresulteerd in een modulaire serie met uitgestrekte panoramische effecten en meerkleurige/tonale combinaties met een referentie naar lomografie (analoge fotografie). Hoewel dit een ogenschijnlijk eenvoudige compositie is, was dit een technische uitdaging vanwege de minimale foutmarge. Dit project heeft mede door dit proces voor mij persoonlijk meer betekenis gekregen, omdat ik vaardiger ben geworden met de tools die ik voor handen heb en daarin een hoogtepunt heb bereikt.

Door het maken van dit werk kwam ik tot een diepere realisatie van mijn initiële inspiratie. Dwalen en verdwalen door de vrije natuur is een manier om gedachten en gevoelens te heroverwegen en tot nieuwe inzichten te komen. De grootsheid en oneindigheid van het landschap is tegelijkertijd een reflectie van de eenzaamheid van de ziel.