Test Elements

Test Elements

Vanaf 2020 ben ik me gaan richten op grotere werken maken op textiel. Ik wilde graag materiaal- en vormexperimenten doen, geïnspireerd op wandkleden en wandsculpturen. Het is een bijzonder materiaal: zacht en slap, maar perfect om te vormen tot iets esthetisch en krachtigs. Wandkleden hebben een artistiek, ambachtelijk en tijdloos karakter.

Het project ‘Elements’ is een interdisciplinair onderzoek, waarin ik de grenzen heb verkend tussen kunst en design, wat geresulteerd heeft in een synthese tussen de magische eigenschappen van textiel, ambacht en natuur. Als beeldend kunstenaar geniet ik van het leven in de Randstad, maar verlang ik ook naar avonturen in de wijde natuur om mijn geest te vernieuwen. De momenten die ik doorbracht met het verkennen van meren, bergen en kustlijnen voegen zich op een abstracte manier weer in het dagelijkse. 

De constructies zijn geïnspireerd op de zogeheten ‘steenmannetjes’ die ik tijdens wandelingen in bergachtige gebieden tegenkom. Deze (soms) eeuwenoude bouwwerken zijn bakens in het landschap, gemaakt van natuurlijke materialen en markeren een hoogtepunt, een heilige plek of fungeren als navigatiemiddel. De gestapelde stenen zijn kleine sculptuurtjes – ongekunsteld - in hun natuurlijke omgeving.